Dia Internacional dels museus


Cada any des del 1977, l’ICOM organitza el Dia Internacional dels Museus, un moment excepcional per a la comunitat museística internacional.

Esdeveniment Internacional

L’objectiu del Dia Internacional dels Museus (DIM) és conscienciar sobre el fet que els museus són un important mitjà per a l’intercanvi cultural, l’enriquiment de les cultures, i també per al desenvolupament de la comprensió mútua, de la col·laboració i de la pau entre els pobles. Organitzats cada 18 de maig o al voltant d’aquesta data des de fa més de 40 anys, els esdeveniments i les activitats planejats per a celebrar el DIM poden durar un dia, un cap de setmana o, fins i tot, tota la setmana. Cada vegada són més els museus per tot el món que participen en aquesta celebració mundial: l’any passat van ser 37.000 museus els que van prendre part en l’esdeveniment en 158 països i territoris.Día Internacional de los Museos 2024: “Museos por la educación y la investigación"

 

El tema de este año, “Museos por la educación y la investigación”, subraya el papel fundamental de las instituciones culturales a la hora de proporcionar una experiencia educativa holística. Este día aboga por un mundo más consciente, sostenible e integrador.posición única para crear un efecto cascada que fomente el cambio positivo. Los museos pueden contribuir de muchas maneras a la consecución de los Objetivos de Desarrollo Sostenible: desde el apoyo a la acción climática y el fomento de la inclusión, hasta la lucha contra el aislamiento social y la mejora de la salud mental.

caValencià