INSTITUT
DE CULTURA
JUAN GIL-ALBERT

L’Institut Alacantí de Cultura Juan Gil-Albert, organisme autònom de la Diputació d’Alacant, és una entitat que organitza tota classe de manifestacions relacionades amb l’àmbit de la cultura i de les ciències jurídiques i socials: publicacions de llibres, ajudes a la investigació i a revistes, congressos i seminaris tant nacionals com internacionals, cicles de conferències i de debat, exposicions, tallers, teatre, concerts, convocatòria de concursos d’art, edició periòdica de la revista Canelobre constitució de fons documentals.

 

Disposa a més de servei de Biblioteca, amb més de 18.000 volums especialitzats fonamentalment en temàtiques del País Valencià i principalment de la província d’Alacant, i de consulta del seu centre de documentació, en el qual s’integren diversos llegats culturals.

Té la seu a la Casa Bardín d’Alacant, situada al carrer Sant Ferran 44, que acull el major nombre d’actes, si bé aquests s’estenen a més amb una àmplia programació en poblacions de totes les comarques de la província i, fins i tot, fora d’aquesta.

La institució, creada l’any 1953 com a Institut d’Estudis Alacantins, va canviar el nom pel d’Institut d’Estudis Juan Gil-Albert el 1983, en homenatge a l’esmentat escriptor alcoià, denominant-se actualment Institut Alacantí de Cultura Juan Gil-Albert.

Les activitats realitzades per l’entitat són d’organització pròpia o de coorganització amb institucions amb les quals manté un conveni marc: Universitat d’Alacant, Universitat Miguel Hernández d’Elx, Fundació Caja Mediterráneo, i Fundació Biblioteca Virtual Miguel de Cervantes.

D’altra banda, el IAC Juan Gil-Albert convoca periòdicament els centres i associacions d’estudis locals i comarcals de la província d’Alacant en el denominat Espai Enric Valor.

El IAC Juan Gil-Albert forma part de la Confederació Espanyola de Centres d’Estudis Locals (CECEL), adscrita al Consell Superior d’Investigacions Científiques (CSIC).

INSTITUT DE CULTURA JUAN GIL ALBERT
Carrer Sant Carles 78

 

C/ Sant Ferran 44, Alacant. 03001

Horari: De dilluns a divendres de 09.00 a 14.00 i de 16.00 a 20.00