MUSEU DE BELLES ARTS GRAVINA (MUBAG)


L’edifici: el Palau Gravina

El MUBAG empra com a espai expositiu el principal palau del segle XVIII de la ciutat d’Alacant, el palau Gravina, que va ser propietat del comte de Lumiares, al qual se li va afegir l’edificació contigua d’estil semblant.

A les sales s’exposa obra que abraça des del segle XVI fins al XX, procedent de la col·lecció de Diputació d’Alacant, en la majoria, i d’altres centres importants del panorama artístic nacional.

FONS EXPOSAT

La col·lecció artística de la Diputació d’Alacant abasta un ampli ventall cronològic que s’estén des del segle XVI fins als nostres dies. Al MUBAG, a la sala principal, us podeu delectar amb l’art religiós dels segles XVI-XVII i amb l’extensa col·lecció de pintures del segle XIX que s’enriqueix amb les d’altres institucions com les vint-i-cinc pintures depositades pel Museu Nacional d’El Prado, sota el títol El siglo XIX. La colección a la luzA continuació, l’àmbit dedicat a la figura del pintor alacantí Emilio Varela (1887-1951) fa de pont amb les mostres centrades en el segle XX de la planta baixa. Ací, es reuneixen per primera vegada totes les obres premiades en els concursos de pintura i escultura de la Diputació dels anys 1952 a 1960; i les peces més contemporànies que s’exhibeixen en les arcades de l’antic vestíbul del palau. El MUBAG, a més, expandeix el discurs a altres èpoques i àmbits geogràfics mitjançant exposicions temporals a la segona planta. 

Un museu que, gràcies al seu programa d’exposicions i altres activitats com concerts i conferències, acosta l’art i la cultura a tots els ciutadans.

Museu de Belles Art Gravina
Carrer Gravina, 13, 15, 03002 Alacant, Alacant

COM ARRIBAR-HI

AutobúsLínies: 01-02-05-07-8A/B-10-21-22-25 (plaça de l’Ajuntament)

TaxiParades pròximes: plaça de l’Ajuntament, Portal d’Elx, plaça del Mar

Tram: Parada Postiguet

Dimarts a dissabte de 10.00 a 20.00 hores

Diumenges i festius de 10.00 a 14.00 hores

965 14 67 80

www.mubag.es

mubag@diputacionalicante.es

NOTÍCIES DEL MUSEU

11 de maig de 2024

DÍA INTERNACIONAL DE LOS MUSEOS 2024.

¡CELEBRA EL DÍA INTERNACIONAL DE LOS MUSEOS EN EL MUBAG! El día 18 de mayo es el Día Internacional de los Museos, y por eso hemos preparado una serie […]
21 de març de 2024

SEMANA SANTA EN EL MUBAG 2024

El Museo de Bellas Artes de Alicante, MUBAG, ha programado del 2 al 5 de abril de 2024 una programación especial y gratuita para este periodo vacacional de Semana […]